• Międzynarodowy producent toreb papierowych

      Specjalizujemy się w dostawach do odbiorców hurtowych dla następujących sektorów rynku. Bez względu na specyfikację możemy dostosować torby i usługi do budżetu.

      Zapytać teraz
    • Nasze produkty

    • Unikalna oferta

      torby papierowe na wynos

      Therm SealTM Torby papierowe FSC / PEFC, idealne do utrzymywania żywności w cieple lub na zimno podczas transportu. Idealny zarówno do dostawy, jak i na wynos.

    • Najbardziej przyjazny przewoźnik RePapaPac®Nature

      Repapapac - papierowa torba wielokrotnego użytku

      Pierwszy w branży toreb papierowych, dostarczony przez AB Group Packaging. RePapaPac®, torba papierowa wielokrotnego użytku jest „najbardziej przyjaznym przewoźnikiem natury”. W 100% wielokrotnego użytku, super mocny, odporny na wodę i rozdarcie i trwały. Ten produkt szybko staje się alternatywą dla grubszych toreb plastikowych dla klientów, którzy chcą zmniejszyć ilość plastiku w swoich sklepach.

    • Obsługujemy wiele różnych scenariuszy dla kupujących:

      Współpracujemy z nabywcami „nowymi w papierowej torbie”, którzy odchodzą od toreb plastikowych.
      Możemy zarządzać projektami przejścia wszystkich lub części portfeli dostaw z plastiku na papier.
      Współpracujemy z kupującymi poszukującymi nowego lub drugiego dostawcy swoich toreb papierowych.

      Zapytać teraz
    • Nasze Usługi

    • Produkty neutralne pod względem emisji dwutlenku węgla

      Torba neutralna z włókna węglowego

      Wydajne energetycznie, czyste procesy produkcji czystego powietrza i etyczny łańcuch dostaw sprawiają, że jesteśmy naturalnym wyborem.

    • Globalny łańcuch dostaw

      Globalny łańcuch dostaw

      Podstawową misją AB Group Packaging jest gwarantowana podaż. Korzystamy z systemów ERP, aby tworzyć strategie, które zawsze zaspokajają popyt. Zawsze masz torby we właściwym rozmiarze, we właściwym miejscu, we właściwym czasie i w ramach swojego budżetu.

    • Papierowe torby świadome o planecie

      Zrównoważone zarządzanie leśnictwem, czysta energia i produkcja neutralna pod względem emisji węgla sprawiają, że torby papierowe AB Group są naturalnym wyborem.

      Zapytać teraz
    • Przyjazny dla oceanów

      Czyste morze za pomocą Sealions i Seal

      Dowiedz się więcej o naszej najnowszej inicjatywie wprowadzenia certyfikatu „Ocean Friendly” na produkty papierowe.

    • Lasy na przyszłość

      Sadzonki drzew

      Ściśle współpracujemy z naszymi klientami i dostawcami w celu dostarczania papieru pochodzącego ze zrównoważonych źródeł. Dostępny jest papier z certyfikatem PEFC i FSC.

    • Odpowiedzialność lokalna i globalna

      Rzeka brytyjska

      Stosujemy rygorystyczne kontrole jakości i środowiska, aby zapewnić najwyższy poziom ochrony środowiska we wszystkich naszych lokalizacjach.

    • Innowacyjne partnerstwa na rzecz lepszych toreb papierowych

      Współpracujemy z producentami papieru, instytucjami technicznymi i klientami w celu określenia, w jaki sposób torby papierowe spełniają przyszłe zapotrzebowanie.

      Zapytać teraz
    • Myślenie poza torbą

      Innowacje w torbie

      Specjalizujemy się w najnowocześniejszych konstrukcjach toreb transportowych z wykorzystaniem ekologicznego papieru.

    • Zaprojektowany dla Twojej marki

      projekt torby papierowej

      Nasz zespół projektowy jest ekspertem w utrzymywaniu spójności marki w złożonych projektach w wielu lokalizacjach i językach.

    • Certyfikat Ocean Friendly

      Delfiny surfują w czystym oceanie

      Współpraca z papierniami partnerskimi w celu opracowania certyfikatów w celu utrzymania czystości naszych wód.

    • Międzynarodowy producent toreb papierowych o dużej objętości

      Trzy strategicznie zlokalizowane zakłady dostarczają wysokiej jakości torby papierowe i elastyczne rozwiązania opakowaniowe dla lokalnych, krajowych i międzynarodowych marek.

      Zapytać teraz
    • O nas

    • Strategiczne lokalizacje = optymalna podaż

      Mapa krajów

      Dzięki trzem zakładom produkcyjnym w Wielkiej Brytanii, Irlandii i Hiszpanii oraz dużej pojemności magazynowej jesteśmy idealnie przygotowani do zaopatrzenia na całym świecie.

    • Etyczny łańcuch dostaw

      Obraz etycznego łańcucha dostaw

      Stale monitorujemy nasz łańcuch dostaw, aby upewnić się, że spełnia najwyższe standardy etyczne.

  • Kontakt

Privacy Policy

Wprowadzenie

AB Group Packaging i jej spółki zależne (ABGP) są mocno zaangażowane w ochronę danych osobowych. Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności opisuje, dlaczego i jak gromadzimy i wykorzystujemy dane osobowe, oraz dostarcza informacji na temat praw osób fizycznych. Dotyczy to danych osobowych przekazanych nam, zarówno przez osoby fizyczne, jak i przez inne osoby. Możemy wykorzystywać przekazane nam dane osobowe w dowolnym celu opisanym w niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności lub w inny sposób określony w punkcie gromadzenia

Dane osobowe to wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania żywej osoby. ABGP przetwarza dane osobowe do wielu celów, a sposoby gromadzenia, zgodne z prawem podstawy przetwarzania, wykorzystywania, ujawniania i okresy przechowywania dla każdego celu mogą się różnić.

Podczas gromadzenia i wykorzystywania danych osobowych nasza polityka musi być przejrzysta w zakresie tego, dlaczego i jak przetwarzamy dane osobowe. Aby dowiedzieć się więcej o naszych konkretnych czynnościach przetwarzania, przejdź do odpowiednich sekcji tego oświadczenia.

Twoje prawa

W całej Europie weszły w życie nowe przepisy dotyczące ochrony danych, które dają więcej praw i możliwości wyboru sposobu wykorzystania danych. Ogólne rozporządzenie o ochronie danych (RODO) wzmacnia Twoje prawa w zakresie sposobu, w jaki firmy wykorzystują Twoje dane. Podsumowanie tych praw jest następujące.

  • Prawo dostępu - masz prawo zażądać kopii informacji, które przechowujemy na Twój temat.
  • Prawo do sprostowania - masz prawo do poprawiania przechowywanych przez nas danych, które są niedokładne lub niekompletne.
  • Prawo do bycia zapomnianym - w niektórych okolicznościach możesz poprosić o usunięcie danych, które przechowujemy na Twój temat, z naszych danych.
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania - jeżeli mają zastosowanie pewne warunki, aby mieć prawo do ograniczenia przetwarzania.
  • Prawo do przenoszenia - masz prawo do przeniesienia przechowywanych przez nas danych na Twój temat do innej organizacji.
  • Prawo do sprzeciwu - masz prawo sprzeciwić się niektórym rodzajom przetwarzania, takim jak marketing bezpośredni.
  • Prawo do sprzeciwu wobec zautomatyzowanego przetwarzania, w tym profilowania - masz również prawo podlegać prawnym skutkom automatycznego przetwarzania lub profilowania.
  • Prawo do kontroli sądowej: w przypadku, gdy ABGP odrzuci twoją prośbę na podstawie prawa dostępu, podamy ci powód, dla którego powód.

Wszystkie powyższe wnioski zostaną przekazane w przypadku, gdy zaangażowana będzie osoba trzecia, jak wskazaliśmy w przetwarzaniu danych osobowych.

W przypadku Republiki Irlandii patrz– www.dataprotection.ie

Dane, które zbieramy i jak je wykorzystujemy

Jeśli podasz swój adres e-mail w witrynie, będzie on używany tylko przez ABGP. Zgodnie z naszymi zasadami adresy e-mail nie są przekazywane osobom trzecim bez uprzedniej zgody użytkownika. Otrzymujemy i przechowujemy określone rodzaje danych, gdy wchodzisz w interakcje z nami. Na przykład, podobnie jak wiele stron internetowych, używamy plików „cookie” i uzyskujemy określone rodzaje danych, kiedy wchodzisz na stronę. Pliki cookie to małe fragmenty danych przechowywane przez przeglądarkę na dysku twardym komputera i umożliwiające nam takie funkcje, jak zapamiętywanie adresu. Pliki cookie można usunąć z urządzenia lub zablokować, jeśli chcesz. Większość przeglądarek internetowych automatycznie akceptuje pliki cookie, ale możesz zmienić swoją przeglądarkę, aby zapobiec ich akceptacji. Możemy również wykorzystywać zbiorcze informacje i statystyki do celów monitorowania korzystania z witryny internetowej, aby pomóc nam w rozwoju witryny internetowej i naszych usług oraz możemy przekazywać takie zbiorcze informacje stronom trzecim. Statystyki te nie będą zawierać danych, które można wykorzystać do zidentyfikowania dowolnej osoby. Możemy gromadzić dane osobowe o Tobie, jeśli zdecydujesz się je podać w różnych sekcjach tej witryny, aby dostarczyć Ci informacji lub oferty. Podane przez Ciebie dane zostaną wykorzystane w celu pomocy w złożeniu zapytania ofertowego, dostarczenia informacji lub ulepszenia strony internetowej oraz naszych produktów i usług.

Jak chronimy Twoje dane

Internet nie jest bezpiecznym medium. Jednak dołożono wszelkich starań, aby chronić Twoje dane. Wprowadziliśmy różne procedury bezpieczeństwa określone w niniejszej polityce. Zapory ogniowe służą do blokowania nieautoryzowanego ruchu do naszych serwerów, a serwery te znajdują się w bezpiecznej lokalizacji, do której dostęp mają tylko uprawnieni pracownicy. Twoje dane są szyfrowane, poufne i są przechowywane wyłącznie do celów zgodnych z prawem. Wszyscy członkowie personelu postępują zgodnie z procedurami wewnętrznymi i są przeszkoleni w zakresie bezpieczeństwa danych.

Ujawnianie informacji stronom 3rd

Nie sprzedajemy, nie handlujemy ani nie wynajmujemy danych osobowych innym osobom. Zgodnie z naszymi zasadami nie przekazujemy danych osobowych stronom trzecim bez uprzedniej zgody użytkownika. Możemy dostarczać zbiorcze statystyki dotyczące użytkowników, wzorców ruchu i powiązanych danych witryn renomowanym stronom trzecim, ale statystyki te nie będą zawierać danych osobowych.

Być może będziemy musieli ujawnić nazwy naszych klientów / dostawców w celu zachowania zgodności z przepisami dotyczącymi pakowania odpadów 2014 w celu przekazania tych informacji radzie. Przetwarzanie tych danych jest zgodne z prawem na podstawie art. 6.1 (c) RODO, ponieważ obowiązują następujące kryteria: przetwarzanie jest konieczne do spełnienia obowiązku prawnego, któremu podlega administrator;

W niektórych okolicznościach ABGP może ujawnić dane osobowe organom ścigania, pod warunkiem że żądanie jest uzasadnione. W takich okolicznościach ABGP w razie potrzeby zwróci się o pomoc do naszych doradców prawnych.

Gromadzenie i wykorzystanie danych osobowych

Używamy danych osobowych do organizowania transakcji w Twoim imieniu zgodnie z ustaleniami z Tobą, w celu obsługi naszych klientów i dostawców oraz wszelkich innych normalnych transakcji biznesowych. Musimy mieć uzasadnioną podstawę do gromadzenia i wykorzystywania danych osobowych.

Potrzebny do Twojej umowy:

Musimy gromadzić i wykorzystywać Twoje dane osobowe, aby świadczyć Ci nasze usługi, w tym między innymi Twoje imię i nazwisko, dane kontaktowe oraz dane rachunku handlowego. Ograniczamy dostęp do wszelkich wrażliwych danych osobowych i korzystanie z nich. Tworzymy również nowe dane osobowe.

Dane osobowe są przechowywane i wykorzystywane;

  • Przetwarzaj swoje zamówienia lub dostawy lub inne działania związane z biznesem;
  • Wydawać lub otrzymywać płatności;
  • Dostarczać informacji o naszej działalności;
  • Zapewnij obsługę klienta i obsługę; i
  • Skontaktuj się z Tobą, aby poinformować Cię o wszelkich istotnych działaniach, które mogą być konieczne.

Wymagane przez prawo:

Używamy twoich danych osobowych w celu przestrzegania prawa i przepisów, takich jak;

  • Raportowanie do organów regulacyjnych;
  • Prowadzenie odpowiednich ksiąg i rejestrów.

Możemy gromadzić pewne dane osobowe w celu zachowania zgodności z przepisami dotyczącymi przeciwdziałania praniu pieniędzy.

Uzasadnione zainteresowanie:

Używamy twoich danych osobowych do naszych uzasadnionych interesów, jak pokazano poniżej. Nie wpływa to na twoje prawa do prywatności. Uważamy, że te zastosowania przynoszą korzyści naszym klientom. Możesz skontaktować się z nami, jeśli masz jakiekolwiek pytania, korzystając z danych kontaktowych niniejszej Informacji o polityce prywatności.

Analiza statystyczna

  • Możemy łączyć i grupować dane osobowe w celu analizy, aby pomóc nam zrozumieć naszych klientów i opracować dla Ciebie lepsze usługi.
  • Używamy danych podsumowujących, aby promować nasze usługi i produkty

Zgoda

Musisz wyrazić zgodę na gromadzenie i wykorzystywanie danych osobowych uznanych za poufne lub na określone wykorzystanie Twoich danych osobowych. Masz wybór, czy chcesz wyrazić zgodę, czy nie. Kiedy zbieramy twoją zgodę, wyjaśnimy, do czego ją potrzebujemy i jak możesz zmienić zdanie w przyszłości.

  • Profilowy
  • Marketing bezpośredni

    Chcielibyśmy móc kontaktować się z Tobą w sprawie ofert i usług z całej naszej grupy firm, niezależnie od Twojej polityki komunikacyjnej. Prześlemy Ci treści marketingu cyfrowego tylko wtedy, gdy mamy na to Twoją zgodę. Korzystając z naszej strony internetowej, możesz wyrazić zgodę na reklamy stron trzecich. To pokazuje nam, czy odwiedziłeś już naszą stronę internetową lub odwiedziłeś witryny oferujące podobne produkty lub usługi.
  • Udostępnianie innym firmom, z którymi mamy umowy biznesowe

    Uważamy, że może ci to pomóc, jeśli wiemy, czy masz produkty i usługi dostarczane przez inne firmy lub jeśli inne usługi mogą Cię zainteresować. Wykorzystamy to, aby zapewnić dodatkowe usługi za Twoją zgodą.

Zgoda i sposób jej wycofania

Jeśli przetwarzamy Twoje dane osobowe na podstawie zgody, masz prawo wycofać tę zgodę w pewnych okolicznościach. Metody rezygnacji będą zależeć od sposobu, w jaki zgoda została zebrana i zostaną wyjaśnione, gdy wyrazisz na to zgodę, np. Możesz zmienić zdanie, korzystając z linku rezygnacji we wszelkich e-mailach marketingowych wysyłanych do Ciebie.

Możesz także wycofać zgodę, kontaktując się z nami bezpośrednio.

Jak i gdzie otrzymujemy Twoje dane osobowe?

Przekazujesz nam swoje dane osobowe bezpośrednio, kontaktując się z nami, wypełniając nasze formularze, rozmawiając z nami lub odwiedzając nasze strony internetowe i konta w mediach społecznościowych. Aby uzyskać więcej informacji o tym, jakie dane osobowe są gromadzone i wykorzystywane na naszej stronie internetowej, zapoznaj się z tym dokumentem.

Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat wykorzystywania i przechowywania danych osobowych przez ubezpieczyciela, możesz skontaktować się z nami pod adresem e-mail dataprotection@abgrouppackaging.com w formie pisemnej na adres

Administrator ochrony danych
AB Group Packaging Ltd
Blessington Industrial Estate
Blessington
Hrabstwo Wicklow
Irlandia
Kod pocztowy: W91 W898

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?

Przechowujemy i wykorzystujemy Twoje dane osobowe, dopóki masz z nami związek. Odbywamy to również wtedy, gdy musimy rozpatrywać reklamacje, tworzyć kopie zapasowe systemu potrzebne do odzyskiwania po awarii i tak długo, jak to konieczne zgodnie z odpowiednimi przepisami.

Cel

Celem tych zasad jest określenie wytycznych ABGP dotyczących zatrzymywania różnych rodzajów danych.

Zakres

Zakres tej polityki obejmuje wszystkie dane firmy przechowywane w należących do firmy, dzierżawionych przez firmę i w inny sposób dostarczanych przez nią systemach i mediach, niezależnie od lokalizacji.

Należy pamiętać, że potrzeba zatrzymania niektórych danych może wynikać z lokalnych przepisów branżowych i będzie zgodna z ogólnym rozporządzeniem UE w sprawie ochrony danych (RODO) oraz ustawą o ochronie danych 1988 i ustawą o ochronie danych (poprawka) 2003.

Polityka

Wniosek o dostęp do tematu:

Prośby o udostępnienie danych należy kierować na piśmie do administratora danych. Musisz podać wszelkie szczegóły potrzebne do zidentyfikowania i zlokalizowania wszystkich danych, które możemy posiadać (np. Poprzednie adresy, numery kont klientów). ABGP może również poprosić o zweryfikowanie Twojej tożsamości.

Powody zatrzymywania danych

ABGP nie chce po prostu przyjąć podejścia „zapisz wszystko”. Nie jest to praktyczne ani opłacalne i stanowiłoby nadmierne obciążenie dla firmy i personelu IT w zakresie zarządzania stale rosnącą ilością danych.

Niektóre dane należy jednak zachować w celu ochrony interesów ABGP, zachowania dowodów i ogólnie przestrzegania dobrych praktyk biznesowych. Niektóre powody zatrzymywania danych obejmują:

  • Spór
  • Badanie wypadków
  • Dochodzenie w sprawie zdarzenia związanego z bezpieczeństwem
  • Wymogi regulacyjne
  • Ochrona własności intelektualnej

Przechowywanie danych

Czas przechowywania twoich danych zależy od wielu czynników, takich jak przepisy prawne i rodzaj dostarczonego Ci produktu finansowego. Czynniki te obejmują:

  • Reguły regulacyjne zawarte w przepisach ustawowych i wykonawczych lub ustalone przez władze
  • Produkt, który Ci dostarczyliśmy.
  • Niezależnie od tego, czy ty i ABGP jesteście w sporze prawnym lub w innym sporze z inną osobą lub ze sobą nawzajem.
  • Rodzaj danych, które przechowujemy na Twój temat.
  • Czy Ty lub organ regulacyjny prosi nas o zachowanie tego z ważnego powodu.
  • Niezależnie od tego, czy wykorzystujemy Twoje dane do długoterminowego modelowania statystycznego, pod warunkiem, że takie modelowanie nie wpływa na żadną decyzję dotyczącą Ciebie.
  • Zasadniczo przechowujemy Twoje dane przez określony czas po dniu, w którym transakcja została zakończona lub gdy przestajesz być klientem.

Zatrzymywanie zaszyfrowanych danych

Klucze szyfrujące muszą być przechowywane przez ten sam okres co dane, które są używane do odszyfrowania.

Niszczenie danych

Niszczenie danych jest kluczowym elementem polityki przechowywania danych. Niszczenie danych zapewnia, że ​​ABGP będzie efektywnie wykorzystywać dane, dzięki czemu zarządzanie danymi i ich odzyskiwanie będzie bardziej opłacalne. Dokładnie sposób, w jaki niektóre dane powinny zostać zniszczone, jest opisany w Polityce zatrzymywania danych.

Po upływie okresu przechowywania ABGP musi aktywnie zniszczyć dane objęte niniejszą polityką. Jeśli pracownik uważa, że ​​niektóre dane nie powinny zostać zniszczone, powinien je zidentyfikować swojemu przełożonemu, aby można było rozważyć wyjątek od polisy.

ABGP wyraźnie zaleca pracownikom, aby nie niszczyli danych z naruszeniem niniejszej polityki. Niszczenie danych, które pracownik może uważać za szkodliwy dla siebie, jest szczególnie zabronione lub niszczenie danych w celu ukrycia naruszenia prawa lub zasad firmy.

Zastosowanie innych zasad

Ten dokument jest częścią spójnego zestawu zasad bezpieczeństwa ABGP. Inne zasady mogą mieć zastosowanie do tematów omawianych w tym dokumencie, dlatego obowiązujące zasady powinny zostać przejrzane w razie potrzeby.

Prawo do sprostowania lub usunięcia

Jeśli przechowujemy nieprawidłowe dane o tobie, masz prawo do ich poprawienia. Ponadto masz prawo do usunięcia wszystkich danych, które nam przekazałeś. Nie jesteśmy zobowiązani do sprostowania lub usunięcia danych, które uniemożliwiłyby Ci wywiązanie się z zobowiązań umownych lub w przypadku, gdy jesteśmy zobowiązani do przetwarzania (w tym zatrzymywania) danych osobowych w celu zgodnym z prawem zgodnie z przepisami, przepisami prawa lub ustawami o ochronie danych.

Prywatność dzieci

Nasza strona internetowa nie jest skierowana do osób w wieku poniżej 13 („Dzieci”). Nie gromadzimy świadomie danych osobowych od dzieci w ramach 13 bezpośrednio. Jeśli jesteś rodzicem lub opiekunem i dowiesz się, że mogliśmy gromadzić dane osobowe od dziecka bez zgody rodziców, skontaktuj się z nami natychmiast, abyśmy mogli podjąć kroki w celu usunięcia danych z naszych serwerów.

Jak skontaktować się z AB Group Packaging

Czekamy na Twoje opinie na temat naszej strony internetowej i naszej Polityki prywatności. Jeśli chcesz się z nami skontaktować w sprawie jakichkolwiek pytań lub komentarzy, wyślij e-mail na adres dataprotection@abgrouppackaging.com

Zmiany niniejszej polityki prywatności

AB Group Packaging zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności. Jeśli i kiedy zmienią się nasze zasady gromadzenia danych, zmodyfikujemy to Oświadczenie o ochronie prywatności. Zachęcamy do częstego sprawdzania tej strony pod kątem istotnych zmian lub innych modyfikacji niniejszej Polityki prywatności. Możesz skontaktować się z nami w dowolnym momencie, aby:

  • Poproś o dostęp do Danych, które ABGP ma na Twój temat
  • Popraw wszystkie dane, które ABGP ma o tobie.
  • Usuń określone dane, które ABGP ma o tobie

Jeśli masz dodatkowe pytania dotyczące gromadzenia i przechowywania danych przez ABGP, skontaktuj się z nami pod adresem:

Tel: + 353 (45) 865611

e-mail: dataprotection@abgrouppackaging.com

Napisz do:
Administrator ochrony danych
AB Group Packaging Ltd
Blessington Industrial Estate
Blessington
Hrabstwo Wicklow
Irlandia
Kod pocztowy W91 W898

Witryny: www.abgrouppackaging.com